top of page

Wat is Lomi Lomi Massage ?

Een Lomi Lomi massage is een unieke, helende massage, afkomstig van de oude Polynesiërs, meer specifiek van de meester genezers van Hawaï, de 'Hakuna Lomi Lomi' genaamd.

Deze hakuna onderwezen de huna's, dat wat verborgen of geheim is.

 

'Lomi Lomi' letterlijk vertaald betekent 'massage, kneden, wrijven of kalmeren'.

Wat kan je verwachten 

Een Lomi Lomi massage is als een energetisch dans rond het lichaam, waarin met vloeiende bewegingen en in lange stroken de handen en onderarmen over het gehele lichaam glijden. Dit zorgt ervoor dat de behandeling doorwerkt op verschillende niveau's: fysiek, mentaal, emotioneel en ook spiritueel, om je zo terug eenheid te laten ervaren in en met je lichaam. Deze vloeiende stroom van energie, het gebruik van de lange onafgebroken vloeiende strijkende bewegingen, gecombineerd met een liefdevolle aanraking, ontspant het gehele lichaam en helpt bij het loslaten van oude overtuigingen, patronen en gedragingen die beperkingen veroorzaken en die diep in de cellen van ons lichaam zijn opgeslagen.

Hoe verloopt een massage ?

Een Lomi Lomi begint met een moment van rust en stilte tussen beoefenaar en ontvanger. De beoefenaar legt dan zijn handen zacht rustend op de rug van de ontvanger. Tijdens dit moment spreekt de beoefenaar in stilte een zegen of gebed ('Pule' in het Hawaïaans) uit, vragend om de gezochte heling tijdens de massage. Op dat moment kan je als ontvanger aangeven naar welke heling je zoekt. De beoefenaar werkt vervolgens heel intuitief met de ontvanger. Tijdens een Lomi Lomi massage is er geen vaste werkwijze of volgorde, m.a.w. geen twee massages zullen ooit gelijk zijn.

Hula-bewegingen of danspassen, gecombineerd met de ademhalingstechniek van de beoefenaar zijn ook een aspect van Lomi Lomi. De reden voor de hula-achtige dans rond de tafel gedurende de massage is niet zomaar omdat het er leuk uitziet! De bewegingen bevorderen de energiestroom in zowel de beoefenaar als ontvanger en helpt de energie op een hoog niveau te houden. Ook de combinatie met de ademshalingstechniek van de beoefenaar is belangrijk voor de bevordering van de energiestroom. Het delen van de adem, de essentie van de Schepper of universele energie, ... welke naam je het ook wilt geven, Lomi Lomi is een oud Hawaiiaans gebruik en bevordert de energiestroom.

Wat maakt deze massage anders dan de andere ?

Een ander belangrijk verschil met andere massagevormen is dat de ontvanger rechtstreeks op het oliebestendig hoeslaken van de tafel ligt en niet op een handdoek noch volledig met handdoeken is bedekt, maar slechts met een kleine handdoek die het lichaam grotendeels onbedekt laat gedurende de massage echter met respect voor de zeden en gebruiken van de ontvanger. Dit maakt het aanzienlijk makkelijker de strijkende bewegingen onder het lichaam door en over het gehele lichaam uit te voeren zonder dat het de vloeiende stroom van de massage onderbreekt.

bottom of page