top of page

 

De afgelopen jaren kwam ik in aanraking met diverse therapieën, vooral omdat ik ze zelf nodig had. Hierdoor kon ik de kracht van deze behandelmethodes zelf ondervinden. Ik ken hun helend vermogen uit eigen ervaring.

Na het krijgen van de diagnose fibromyalgie in 2006 besloot ik bewust niet te kiezen voor de oneindige antibiotica-kuren, de spierontspanners, de pijnstillers, enz. In plaats daarvan koos ik voor yoga als behandeling. Dit was een gewaagde en vooral persoonlijke keuze.

Yoga bood me de rust die mijn lichaam zo hard nodig had. Jarenlang ging ik onbewust over mijn grenzen. Yoga gaf me net genoeg energie om verder te kunnen. Je hoort me hier niet zeggen dat yoga het wondermiddel is voor fibromyalgie, maar het verzachtte veel en gaf me voldoende comfort. Ik leerde mijn lichaam beter aanvoelen, mijn blokkades vrijmaken, mezelf vinden, … 

Ik had nooit de intentie om zelf les te geven, maar bij de ontdekking van Yin Yoga begin 2019 begon het te kriebelen. Yin yoga was mijn persoonlijke match. Het duurde toch nog even, maar in 2020 volgde ik mijn eerste teacher training bij Esther Scheen van Pure Energy Yoga. 50h opleiding werden al snel 100h aangezien de opleidingen zo boeiend en verrijkend zijn.

Ademtherapie mocht ik ontdekken doordat ik voelde dat mijn ademhaling onregelmatig was. Na een kleine inspanning voelde ik me snel uitgeput. Ik hapte naar adem en voelde me bij momenten benauwd. In mijn zoektocht naar een oplossing kwam ik in contact met ademtherapeute Jessy Bettio. Zij leerde me door de techniek van Verbonden Ademhalen mijn ademhaling terug onder controle te krijgen.

Verbonden Ademhalen maakt gebruik van een specifiek adempatroon dat weggedrukte trauma’s omhoog laat komen om deze vervolgens te transformeren. Ook revitaliseert deze ademhalingstechniek de fysiek tot op celniveau zodat alle vastzittende spanningen weer gaan stromen. 

Natuurlijk stopte mijn zoektocht naar betere ademtechnieken niet bij de opleiding Verbonden Ademen. Na het lezen van het boek The Breath van James Nestor, een echte aanrader om te lezen, werd mijn nieuwsgierigheid naar de correcte vorm van ademhalen getriggerd en begon ik aan zowel de opleiding Hartcoherentie Coach als The Oxygen Advantage Instructor van Patrick Mc Keown. Een daarop volgde de Breathwork Biohacker Masterclass level 1 en Level 2 van The Biohacker Kasper van der Meulen.

Mijn honger naar kennis lijkt wel onverzadigbaar. Altijd zal er wel een techniek, een methode, een boek, een blog mijn interesse aanwakkeren en zo leiden tot het verdiepen door een opleiding. 

Leren doe je je leven lang. 

Opleidingen

Voetreflexologie, Syntra, BE

Medisch Pedicure, Syntra, BE

Sofrologie, LLLC, LU

Reiki - Master, The Space within me, Stefanie Durieux, BE

Yin Yoga TT 50H - Energetics - Meridian Theory - 5 elements - Sequencing - Asana - Meditation met Esther Scheen van Pure Energy Yoga, NL

Yin Yoga & Qigong TT 50H , Esther Scheen van Pure Energy Yoga en Jeske Papadopoulos van Yesyogasala, NL

Gecertificeerd Ademcoach, Adem en Stem, NL

Aurvedisch Therapeut (io) , School van Ayurveda, BE

Lomi-Lomi massage, Ricardo Balkhoven, BE

Intuïtief Coach, Coach Clinic, BE

Oxygen Advantage® Functional Breathing Instructor, Patrick Mc Keown

Hartcoherentie coach, Louis Van Nieuland van Louvanie

Breathwork Biohacker Level I, Kasper Van Der Meulen, NL

Breathwork Teacher Training, Yogaloft Academy, Joachim Meire

Breathwork Biohacker Level II, Kasper Van Der Meulen, NL

Access Bars, De levensboom-Olen, BE

HealingDEF2_met_cirkel.png
bottom of page