top of page

Wat is Earthing

Earthing is letterlijk wat het zegt 'Aarden'. 

We horen geregeld spreken over aarden. Tijdens een yoga-les worden we ons bewust gemaakt van het aarden.

En zo is het ook.

Het direct contact van de huid met de aarde is even belangrijk als zonlicht, voeding, water en lucht.

Het positieve effect van dit contact is uit vele studies gebleken. Het vermindert (chronische) pijn, verbetert de slaap, verhoogt het immuunsysteem, vermindert stress in ons lichaam en het versnelt zelfs het helingsproces bij ziekte. En dit effect is er al bij een contact van 30min.

Contact van onze huid met de aarde is niet altijd evident. We lopen dagdagelijks op synthetische schoenzolen. De temperaturen buiten zijn niet altijd aangenaam om blootsvoets te lopen. We wonen ook niet allemaal aan een strand waar je tijdens de zomermaanden dagelijks een blote voeten wandeling kan maken.

Daarom zijn er speciale producten ontwikkelt die de verbinding van ons lichaam met de helende krachten van de aarde-energie binnenhuis kunnen voorzien.

Tijdens elke behandeling in onze praktijk zal je door middel van een aardingslaken verbonden zijn met deze Aarde-energie en helende kracht.

Mocht je meer info over deze product wensen, mag je me hierover altijd informeren en help ik je graag verder.

Nog een beetje info over Aarden:

- Gedurende miljoenen jaren leefden wij op blote voeten en waren wij vanzelfsprekend geaard. Door de introductie van de schoen die onze voeten bescherming en verwarming bood, verloren we het contact met de aarde-energie.Wijlen William Rossi, een podoloog, schoendeskundige schreef in 1997 een artikel in Footwear News, 'De voetzool is dichtbezet met zo'n 200 zenuwuiteinden per vierkante centimeter'. Dat is meer dan waar ook op het lichaam op een vergelijkbaar oppervlak. Waarom zijn er daar zoveel zenuwuiteinden? Om in 'contact' te blijven met de aarde, met echte stoffelijke wereld om ons heen. Dat heet 'zintuiglijke wisselwerking'. De voet is de belangrijkste schakel tussen de mens en de aarde. Poten van dieren zijn net zo rijk aan zenuwuiteinden. De aarde is bedekt met een elektromagnetische laag. Die zorgt voor de zintuiglijke wisselwerking in onze voeten en in de poten van dieren.Loop maar eens een paar minuten met je blote voeten op de aarde. Ieder levend wezen, met in begrip van de mens, neemt energie van dit veld op via zijn voeten, poten of wortels. (OBER, C. (2014), Earthing, Eeserveen: Akasha).

 

Na dit alles gelezen te hebben, wil je misschien zelf een aardingsproduct aankopen in de vorm van een aardingslaken, yogamat, ... dan kan ik je via onderstaande link een extra korting cadeau doen.

En mocht je nog vragen hebben, aarzel zeker niet deze te stellen.

https://aarding.org?aff=137

bottom of page